TestSmart City Challenge Frederiksberg 2018

Smart City Challenge Frederiksberg 2018

Tre dage til innovation og nytænkning

Fredag d. 23. - søndag d. 25. februar 2018

SCIENCE Marmorhallen Thorvaldsensvej 40, Frederiksberg

Københavns Universitet | SCIENCE Innovation Hub og Frederiksberg Kommune præsenterer ’Smart City Challenge Frederiksberg 2018’, som skal løse urbane udfordringer, og du er inviteret.

Kom og vær med til at udvikle innovative løsninger på nogle af Frederiksbergs udfordringer, og gør byen endnu smartere at leve og arbejde i. Løsningerne skal gøre byen attraktiv for borgere, virksomheder og besøgende. Det kan være nye services, processer, adfærd, apps, websites, spil, robotteknologi, AI, data, gadgets m.m.

Som deltager får du muligheden for at udvide dit netværk, tre skægge dage med fuld forplejning, og måske går du herfra med en ny forretningsidé. Det er helt gratis, og samtidig deltager du i konkurrencen om en attraktiv iværksætterpræmie. Udfordr os endelig! Den gode smart city løsning er innovativ, realiserbar, brugerorienteret og anvender byens data.

Tilmeld dig her

Hvem kan deltage?

Alle kan deltage. Så er du studerende, professionel, iværksætter eller noget helt andet? Så er du velkommen.

Vores ønske er, at der kommer mange forskellige deltagere med hver deres kompetencer i rygsækken, så vi kan løse de komplekse og tværfaglige udfordringer, som vi står overfor.

Det eneste vi forventer er, at du er åben for samarbejde, idégenerering og har en interesse for datadreven innovation og smarte urbane løsninger.

 Hvad kan du forvente?

Du kan forvente tre intense og lærerige dage, hvor der er fuld fokus på at konceptudvikle løsninger på foruddefinerede Smart City cases i samarbejde med andre ildsjæle.

Du skal kun medbringe et åbent sind, din bærbar og oplader. Vi sørger for forplejning hele weekenden. 

Afmeldinger skal ske senest en uge før via smartcity@frederiksberg.dk. Hvis du bliver væk uden at give os besked, er der et no-show gebyr på 500 kr.

Program

Foreslå cases

Har du en idé til en god case? Så vil vi meget gerne høre fra dig! Du kan sende en mail til smartcity@frederiksberg.dk. En case kan være, hvordan vi skaber sikre skoleveje, større fremkommelighed i trafikken, bedre parkeringsforhold for cykler og biler, mere livskvalitet for ældre, sundere skolebørn, bedre energiudnyttelse osv.

Herunder kan du se cases og data, der er tilgængelig for casen. De endelige cases annonceres løbende fra slutningen af januar måned.  

Caseeksempel: Bedre parkeringsforhold på Frederiksberg

Hvordan kan vi bruge vores data om ledige parkeringspladser til at lave en mere smidig parkeringsoplevelse for folk som bor på Frederiksberg og/eller arbejder på Frederiksberg?

Casen er stilt af Frederiksberg Kommune, By- og Miljøområdet

Datakilder:

  • Parkeringsdata API
  • Grundkort data
  • Vejrdata

Hvad er Smart City Frederiksberg?

Som den første by i Danmark, vil Frederiksberg i 2018 være dækket af et trådløst netværk. Det giver os mulighed for at indsamle og stille data til rådighed om byens brug. Vi deler vores data med dig, så vi sammen kan skabe nye forretningsmuligheder og værdi for byen.

Smart City er en tilgang, hvor vi skaber datadrevne løsninger på byens udfordringer sammen med borgere og virksomheder og udnytter de teknologiske muligheder i byen. 

En smart city er en by, hvor vi har redskaber og data til at træffe bedre beslutninger, forudse problemer og løse dem proaktivt og koordinere ressourcer for, at byen fungerer effektivt. 

Læs gerne mere i Frederiksberg Smart City Strategien

Planlægningsteam

Smart City Challenge Frederiksberg er planlagt af et team, som også vil være tilstede under arrangementet. 

Lasse
Facilitator
Martin
Planner
Lisa
Planner
Emil
Planner
Dorthe
Planner
Camilla
Planner

Mentorer

I løbet af weekenden vil der være en gruppe mentorer, som står klar til at rådgive jer i jeres arbejde med udfordringerne. Mentorerne offentliggøres snarest. 

Britta Ravn Bjerglund

Britta er forretningsudvikler med baggrund indenfor salg og marketing og ansat hos Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE). Hun hjælper studerende iværksættere med at udvikle deres idé til bæredygtige virksomheder igennem CSEs inkubatorforløb og vækstprogrammer.

Mentor 2
Mentor
Mentor 3
Mentor
Mentor 4
Mentor

Dommere

Til Smart City Challenge Frederiksberg vil der være et dommerpanel, som består af en ekspertjury med viden om smart city, innovation og teknologi. Dommerne offentliggøres snarest.

Dommer 1
Dommer
Dommer 2
Dommer
Dommer 3
Dommer
Dommer 4
Dommer