27
sep
FRB Talks: Fra døde elefanter til krokodillens mundhygiejne
16:00 to 18:00
27-09-18

Til denne FRB Talks drager vi ind i dyrenes verden. Hvordan finder man egentlig ud af, hvad et dyr er død af? Hvordan laver man en vaccine, og hvordan finder man ud af, om den virker?

Kom og dyk ned i det unikke forskningssamarbejde mellem Zoologisk Have og Københavns Universitet. Til foredraget beretter Professor Anders Miki Bojesen fra Københavns Universitet og Zoodyrlæge Mads Frost Bertelsen om deres unikke forskningssamarbejde, der forbinder KU og Zoologisk Have.

Program

  1. Dødens detektiver: Hvordan finder man ud af, hvad et dyr er død af? Dyrlægerne beretter blandt andet om et mystisk tilfælde, hvor en flok elefanter fik for meget broccoli.
  2. Vaccineudvikling: Hvordan kan man lave en vaccine mod en given sygdom, og hvordan finder man ud af, om den virker?
  3. Dyrenes egne bakterier: Fra en undersøgelse af nogle bidsår hos en søløve udsprang et stort projekt om dyrenes ”egne” bakterier. Her mange år efter ses et klart mønster af, at hver dyreart har sine egne bakterier, som sandsynligvis har udviklet sig sammen med dyret i millioner af år. De to herrer har efterforsket dette fænomen i mange år og viser eksempler fra bjørne, sæler og skildpadder. Senest har de vovet pelsen og undersøgt krokodillens mundhule – spændende men småfarligt.

Om oplægsholderne

Anders Miki Bojesen er dyrlæge, forsker og professor i veterinær mikrobiologi ved Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab på Københavns Universitet. Gennem sin forskerkarriere har Anders Miki Bojesen udgivet over 180 publikationer, herunder 91 peer reviewed manuskripter, 75 konferencemæssige sager, 7 populære manuskripter, 5 bogkapitler og 2 patenter.

Mads Frost Bertelsen blev dyrlæge i 1998. Siden da har han arbejdet med stordyr og været ansat som resident i Toronto Zoo. Her fik han i tre år mulighed for at lære om zoo-dyr, hvorefter han som specialist i zoomedicin vendte hjem til stillingen i Københavns Zoo. I dag arbejder han til dagligt som adjungeret professor ved Københavns Universitet og som dyrlæge for de knap 300 forskellige dyrearter i Zoologisk Have.

Praktiske informationer

  • Foredraget foregår kl. 16-18.
  • Foredraget er for voksne.
  • Der er fri entré til auditoriet. Der er ikke adgang til Zoologisk Have.
  • Du finder indgangen til auditoriet ved hovedindgangen til Zoologisk Have. Følg det røde årskort-skilt.

Tilmeld dig her

Loading map