26
apr
FRB Talks: Hvordan bevarer vi den store panda?
16:00 to 17:15
26-04-19

Tilmeld dig her

Hvordan kan man opdrætte den store panda i fangenskab? Og hvordan lyder det, når kinesisk og vestlig musik mødes i verdens første panda-suite?

Den store panda er et af de sværeste vilde dyr at opdrætte i fangenskab. I 80 år har forskere arbejdet på at finde en metode. Udviklingen i de første 50 år har været langsom, men i de sidste 30 år har der været store fremskridt i avlsteknologien af pandaer i fangenskab.

Til denne FRB Talks får vi besøg fra det kinesiske pandacenter, når direktør Hou Rong kommer og fortæller, hvor vigtigt det er at bevare den truede dyreart, og hvilke fordele der er ved de internationale samarbejder.

Efter foredraget kan du opleve verdens første panda-suite bestilt af Music Confucius Institute for at fejre pandaernes ankomst til Zoologisk Have i Danmark. Værket fokuserer på dialogen mellem kinesisk og vestlig musik og spilles af et orkester bestående af musikere fra Copenhagen Phil, Beijing Central Conservatory of Music og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Foredraget er på engelsk.

Praktisk information

Der er fri entré og et begrænset antal billetter. Du får udleveret din pladsbillet på dagen ved fremvisning af den bekræftelse, som du modtager på mail ved tilmelding. Dørene åbner kl. 15.30.

Om Hou Rong

Hou Rong er direktør for forskningscentret på pandabasen og forsker ved Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding og vicedirektør for Sichuan Key Laboratory for Conservation Biology on Endangered Wildlife. Hun har med succes været involveret i over 30 videnskabelige forskningsprojekter relateret til pandaforædlingsforskning.

Loading map